Pàgines

dissabte, 24 de desembre del 2011

Vigilies de Nadal

Benvolguts, des del 7 de desembre que no us havia escrit. Sincerament no he pogut, amb una agenda plena d’activitats i que vull resumir breument, perquè en aquestes festes de Nadal no voldria distreure-us llegint el que vaig fent. Us recomano que mireu el Nen a Betlem, el naixement del qual, per nosaltres i per la nostra salvació, recordarem un any més. En comtemplar el Pessebre, rebrem lliçons de tots els personatges i potser també del bou i de la mula.

He tingut durant els darrers dies aquestes confirmacions:

* El dia 9 a la Puríssima Sang de Reus
* El dia 10 a la parròquia de l’Aleixar
* El dia 17 a la parròquia de Bonavista de Tarragona
Quan acabarem aquest any hauré confirmat més de mil persones, la major part joves, però també molts adults.

He continuat la meva visita pastoral a algunes parròquies de l’Alt Camp: celebrar l’Eucaristia estacional; portar la comunió als malats; parlar amb les diverses institucions dels pobles i especialment amb els Ajuntaments; reunió amb el Consell parroquial; etc. Us poso només els dies en que he visitat i els pobles.
* Dia 11 a Bràfim.
Saludant els fidels en acabar la missa estacional
Les darreres salutacions a la porta de l'església
* Dies 11 i 15 a Picamoixons
Durant la missa estacional, amb tots el infants a primera fila
Saludant els fidels després de la missa estacional
* Dies 14 i 18 a Alió:
Dia 14: acollida en arribar a l'església
Durant la catequesi
Amb el Consell parroquial
Dia 18: saludant els fidels després de la missa estacional
Amb els infants i joves en acabar la missa...
... i alguna foto de família
* Dies 16 i 18 a Puigpelat:
Dia 16: descobriment d'una placa al cementiri amb la Sra. Alcaldessa
Fent un respons pels difunts, al cementiri
Amb les noies de catequesi (quins bitxos!)
Amb els membres del Consell parroquial
Dia 18: després de la missa, tots a fer un petó a la Mare de Déu de la Llet
He assistit a diversos concerts: al Concert inaugural de l'orgue de l'església parroquial de La Pobla de Mafumet; al magnífic concert participatiu de l’Obra Social “La Caixa” sobre El Messies de Händel; al remodelat Claustre de sant Pau de l'edifici El Seminari, un concert de Nadales a favor del Projecte Kampanga, organitzat pels Amics de la Catedral; i finalment el concert de Nadal organitzat, com cada any, per la Diputació de Tarragona. És una ocasió per trobar-se i saludar molta gent aquests dies previs al Nadal.

He tingut també el goig de viure novament, aquest any en la seva VIa edició, la Jornada familiar del Clergat: els pares dels preveres, diaques, seminaristes i laics amb missió pastoral. Després de la rebuda, vam visitar la part nova del Centre el Seminari, vam veure un vídeo, vàrem concelebrar l’Eucaristia a la Capella Major i després vam dinar al menjador del Seminari Menor, obsequiats pel gran equip del Seminari Menor. Aquí teniu la foto de rigor:


He fet moltes altres coses, sobre tot visites, reunió amb el Consell Episcopal, Consell de Consultors, Consells d’afers econòmics, amb els Arxiprestos. També m’he reunit amb els Patronats de la Fundació Sant Fructuós i de la futura Fundació Augusta. També vaig participar en la reunió mensual del Secretariat Interdiocesà d’Ensenyament de la Religió Catòlica (SIERC) a Barcelona, per passar després pel Seminari Interdiocesà, celebrar l’Eucaristia i sopar.

Durant aquests dies he pogut escriure moltes nadales: procuro encomanar al Senyor a les persones a les que les dirigeixo. Aquests últims dies d’Advent són per preparar a fons el Nadal, llegir les felicitacions, acabar d’enllestir les homilies i desitjar-vos a tots els que em seguiu un Bon i Sant Nadal.