Pàgines

dimecres, 9 de març del 2016

Final d'una etapa

Benvolguts tots els qui llegiu aquest blog, us vull comunicar que aquest escrit és l'últim. Hi vaig començar fa uns anys perquè una persona em va preguntar: Què fa un bisbe? Penso que, al llarg de tot aquest temps, he pogut explicar amb detall què fa un bisbe. Us dono les gràcies de tot cor a tots els qui m'heu seguit durant tot aquest temps. Continuaré amb el Twitter i amb la meva cita setmanal de "Als quatre vents", que podeu trobar a la web de l'Arquebisbat. Novament, gràcies a tots i totes.

Dilluns 29 de febrer, al matí vaig tenir unes visites.
A la tarda-vespre, vaig anar a Sarral, per presidir el ritu de lliurament de la Bíblia amb els catequistes de les Comunitats Neocatecumenals. Aquí teniu una foto:
Els catequistes, els mossens i els fidels que van assistir.
Dimarts 1 de març, reunió de Consell i alguna visita.
A la tarda, vaig anar a confessar a Sant Antoni i, en acabar, els joves de l'Associació Palavra Viva em van convidar a compartir el sopar amb ells.

Dimecres 2 va ser un dia ple de visites, matí i tarda.

Dijous 3 vaig anar a Altafulla. A l'església de Santa Maria, al barri marítim, vaig celebrar l'eucaristia durant la qual vam celebrar el 60è aniversari de matrimoni (cosa impensable avui dia) del Vicenç i la Maria Rosa. Ell és diaca permanent i no fa gaires dies va celebrar també els 30 anys d'ordenació diaconal. Aquí teniu unes fotos:
A l'inici de la celebració
Els concelebrants (tots els preveres de l'arxiprestat i algú més)
Els fidels
El Vicenç (més a la dreta) i la Maria Rosa (a la seva esquerra)
Al final de la missa, amb els mossens, filla, gendre i nét
Ells dos amb tots els mossens, molt emocionats
Un petó a l'hora del pastís (boníssim!!!)
A repartir!
A la tarda vaig anar al Seminari, on vaig presidir la presentació de dos llibres: la traducció al català del llibre de Chiara Lubich La unitat i Jesús abandonat, realitzada per Mn. Cinto Busquet, del Bisbat d'Urgell, la presentació del qual va anar a càrrec de Mn. Armand Puig, i també del llibre Piulades al vent, pensaments d'un captaire de l'Esperit, obra de Mn. Cinto Busquet, presentat per la Carme Borbonès.

Divendres 4, al matí vaig tenir reunió del patronat de la Fundació Augusta i a continuació vaig anar al Col·legi Aura per participar una estona a les 24 hores per al Senyor.
A primera hora de la tarda vaig rebre a palau la visita de l'Hble. Meritxell Borràs, consellera del departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge de la Generalitat de Catalunya, i del Sr. Enric Vendrell, director general d'Afers Religiosos. Tots junts vam visitar la Sala del Tron, la capella, la Torre de l'Arquebisbe i el pas de ronda de la muralla. A continuació vam mantenir una entrevista al meu despatx oficial. Aquí teniu una ressenya de la visita i unes fotos:
Al Saló del Tron
Al vestíbul de la zona noble
Al vespre, a la parròquia de sant Pau vaig participar una estona a les 24 hores per al Senyor, durant les quals vaig presidir les vespres.

Dissabte 5 al matí vaig anar al Seminari, on vaig presidir la trobada de formació de catequistes, organitzada per la delegació diocesana de Catequesi, per presentar el nou catecisme de la CEE Testimonis del Senyor. Mireu aquí.
A la tarda vaig anar a visitar algunes ermitanes.

Diumenge 6, després de missa vaig anar a caminar una estona i, novament a treballar, a més d'explicar-vos les meves aventures, com habitualment feia. Ja queda poc per la Setmana Santa: prepareu-vos!

Dilluns 7, al matí, més visites i participar a un acte ben solemne: la presentació al Seminari del magnífic volum dedicat al romànic a la província de Tarragona, que forma part de l'Enciclopèdia del Romànic a la Península Ibèrica, publicada per la Fundación Santa María la Real del Patrimonio Histórico. Varen participar també el Sr. Josep Maria Pérez "Peridis", president de la Fundació; el Sr. Miquel Roca, president del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC); el Sr. Jordi Agràs, director dels SS.TT. de Cultura de la Generalitat; la Sra. Elisa Duran, de la Fundació Bancària La Caixa i la Sra. Fàtima Rojas, de Red Eléctrica de Espanya (REE). La presentació va anar a càrrec del Sr. Jordi Camps. Us poso una foto i aquí podeu llegir més coses i veure alguna foto més.
Davant de la Capella de Sant Pau
Ahir, dimarts 8, vam tenir el Consell Episcopal i per la tarda he anat a confessar, com gairebé cada dimarts, a l'església de Sant Antoni de Pàdua.

De nou, moltes gràcies a tots els seguidors d'aquest blog, que avui clausuro. Jo no deixaré de pregar per tots vosaltres, pregueu també per mi. Que Déu us beneeixi a tots!