Pàgines

diumenge, 17 de gener del 2016

Uns dies d'exercicis

Benvolguts, com ja us anunciava al meu anterior article, he estat gairebé tota la setmana en una casa prop de Pozuelo de Alarcón, fent exercicis espirituals amb altres bisbes que ens hi hem aplegat. Vaig marxar diumenge a la una del migdia, després de celebrar les confirmacions a la Catedral. Han estat uns dies molt intensos de pregària i de reflexió que també m'han ajudat per a conviure i conèixer millor els meus germans bisbes amb els quals he tingut l'oportunitat de compartir aquests dies.
Vista de la Casa d'Exercicis
Vista de les dues capelles de la casa
Tot i que durant els exercicis és important no trencar el ritme i estar una mica aïllat del món i de les seves interferències, dimarts 12 amb el bisbe Sebastià Taltavull vam anar tots dos a Barcelona: es podria dir que ens vam escapar! Vam dinar al palau episcopal i, a la tarda, al Palau de la Generalitat vam assistir a la presa de possessió del Molt Hble. Sr. Carles Puigdemont com a nou president de la Generalitat. 
Independentment de les vostres idees polítiques, que mai no podrem criticar mentre siguin justes, us demano que pregueu a Déu pels nostres governants. Ens agradin o no hem de demanar al Senyor per ells sense descans perquè els il·lumini i puguin ser valents i ferms servidors en favor del bé comú de tots els ciutadans. Tal com diu sant Pere a 1Pe 2,13 referint-se als governants: "Sotmeteu-vos, per amor del Senyor, a tota institució humana". Us recomano que llegiu i mediteu el capítol sencer, que és molt curtet.

Al dia següent, dimecres 13, vaig poder continuar amb els exercicis espirituals.

Dissabte 16 cap a migdia vaig tornar cap a Tarragona i per la tarda vaig anar a Reus, a La Palma, on va tenir lloc la xocolatada que els membres del Patronat Foc Nou van oferir a tots els nens i nenes que van participar als Retaules Vivents de Nadal d'enguany.
Al vespre, també a Reus, vaig anar al col·legi de La Salle. Al saló d'actes va tenir lloc la cerimònia de lliuraments de premis dels concursos que cada any organitza la Congregació Mariana amb motiu de les festes de Nadal el 87è Concurs de Pessebres, el 34è Concurs de Redacció i la 19a Mostra Pessebrista. Poca broma! Ha estat una cerimònia molt bonica. Aquí teniu fotos dels pessebres que han participat al concurs.

Finalment, avui diumenge 17 a la tarda, he anat a la Residència de Gent Gran de Sanitas, aquí a Tarragona. Acompanyat pel rector de la parròquia de Sant Fructuós, Mn. Pep Masdéu, hem visitat alguns residents a les seves habitacions (els qui estan més limitats) i els hi hem donat la unció dels malalts i la comunió. Després, a baix, a la capella, hem celebrat l'eucaristia amb administració de la unció dels malalts per a tots els residents que hi han assistit i l'han volguda rebre. Aquí teniu algunes fotos:
Preparatius abans de la celebració.
Durant l'homilia
En el moment d'administrar la unció.
I comença una nova setmana, la setmana de pregària per la unitat dels cristians. No deixeu de pregar per aquesta intenció perquè la unitat i l'amor són els signes més autèntics i importants que ens identifiquen com a cristians. Que el Senyor tingui misericòrdia de nosaltres i ens concedeixi aquest do tan preuat. I pregueu també per tots els que no són cristians. Fa uns dies vaig trobar per casualitat aquesta notícia, realment colpidora. Què n'és d'important el diàleg interreligiós. Pregueu! Fins aviat!