Pàgines

divendres, 5 de setembre del 2014

Motors en marxa...

Benvolguts, tornem a reprendre la marxa normal després del retorn estiuenc i, com ja us comentava, he tingut un cap de setmana una mica mogudet:

Dissabte 30 vaig anar d'excursió al Montsant amb un grup de joves. En tornar vam passar pel Mas d'en Lluc, on vaig celebrar l'eucaristia i els joves del Cenacle ens van preparar unes pizzes formidables.
Una pujada costeruda!
Algunes dificultats, però endavant!
Un descans al Pi de la Carabasseta
Impressionat vista de la Vall del Silenci i Ulldemolins
Visita i pregària a Santa Magdalena
A la sortida de Santa Magdalena
Calia refer les forces. A dinar!
La colla de valents
Al Mas d'en Lluc, després de la missa, pizza! Boníssima!
A la tarda vaig anar a l'Espluga de Francolí, on Mn. Evarist Gómez, que ja és rector de Vimbodí, Vallclara i Tarrés, va prendre possessió de la parròquia de l'Espluga com a nou rector. També l'he nomenat rector de la parròquia de Senan. I si alguns de vosaltres no doneu el pas d'entrar al Seminari potser l'hauré de nomenar rector de cinc parròquies més... Després de l'eucaristia de presa de possessió, vam anar a sopar amb la comunitat de Vedrunes, que amb molta gentilesa ens van convidar (un magnífic sopar, gràcies!!!).

Diumenge 31, darrer dia de l'agost, vaig anar a Montbrió del Camp per tal de celebrar l'eucaristia dominical i fer la benedicció i inauguració de la restauració de la façana i del campanar de l'església parroquial de sant Pere Apòstol. Davant del deteriorament que patien, Mn. Amador Canaldas va prendre la decisió de tirar endavant el projecte de rehabilitació, ara feliçment acabat, gràcies a les aportacions de institucions i de particulars. A tots moltíssimes gràcies. Tal i com vaig dir en la homilia de la missa, aquest patrimoni no és nostre, dels capellans o del bisbe: és de tots. Nosaltres l'hem rebut i l'hem de conservar per transmetre'l a les generacions venidores.

Dilluns 1 de setembre va ser un dia atapeït de visites, com també dimarts i dimecres, no hi va haver treva.

Dijous vaig tenir també moltes visites però, a mig matí vaig marxar al santuari del Tallat, per visitar el Jordi i l'Antonio, els ermitans.

En tornar, a la tarda, a l'ajuntament de Tarragona, vaig assistir a l'acte de  presentació de la 10a edició de la Marató de Donació de Sang de TarragonaAquest any, la ciutat celebra 10 anys d’èxit de la festa de la donació de sang, i per aquest motiu s’han organitzat una sèrie d’actes commemoratius. En aquest acte es va presentar el “Nano de la sang”, es va retre homenatge als principals col·laboradors i, finalment, s’inaugurà l’exposició “10 anys de Marató de donació de sang, 10 anys d’èxit”. Tot un esdeveniment! No podeu faltar el proper 20 de setembre al Teatre Tarragona, heu d'anar tots els que pugueu donar sang i heu de portar un amic que se'n faci donant. Hem de continuar demostrant que som solidaris, per tant el dia 20, porta el braç! Feu clic aquí.

Immediatament després, també a l'ajuntament, va tenir lloc la presentació del llibre d'en Joan Boronat El pilar caminant, fet diferencial tarragoní, sobre una particular tradició castellera a les festes de Tarragona.

Avui divendres he tingut un dia també ple de visites. Aprofito per penjar aquest recull perquè arriba un cap de setmana "animat", que serà objecte d'un proper article. Així doncs, fins aviat!