Pàgines

dimecres, 21 de maig de 2014

A punt de posar el peu a l'avió...

Benvolguts seguidors, immersos ja en les darreres setmanes de Pasqua i amb un peu a l'avió per volar cap a Rwanda, us explico les meves darreres activitats.

Dimecres 14 vaig tenir reunió del SIERC a Barcelona.

Dijous 15 vaig anar a Montserrat, on tenia lloc la segona jornada de la Trobada Interdiocesana de Vida Creixent, que em tocava presidir a mi. No us podeu imaginar com estava Montserrat de gent! Entre els a prop de 600 participants a la trobada de Vida Creixent, els grups escolars que visitaven el monestir i els turistes, pràcticament no es podia caminar. Perquè us pugueu fer una idea, mireu com estava la basílica a l'hora de l'acollida per part de la comunitat monàstica, al final de la qual l'escolania va cantar la Salve i el Virolai:
Dues imatges de la basílica, no hi cabia una agulla!
L'escolania canta la Salve Regina
Vista de la basílica des del presbiteri
Vaig saludar alguns dels grups escolars que havien vingut
A continuació vam anar tots al Mirador dels Apòstols (el restaurant) on vam gaudir del dinar de germanor:
Benedicció de la taula
Vista general del menjador
Acabat el dinar, després dels parlaments d'agraïment i de salutació, vam anar novament cap a la basílica, on va tenir lloc la celebració de l'eucaristia. Després de la missa l'hora dels a déus i cadascú cap a casa seva. Una jornada molt bonica al costat de la nostra gent gran, que s'ho mereix tot.

Divendres 16 vaig tenir reunió del patronat de la Fundació Sant Fructuós, la que aplega les escoles diocesanes, i a la tarda vaig anar a confirmar a Sant Francesc d'Assís de Tarragona:
Abans de la missa, amb els escolans (què macos!)
Aquestes fotos que poso a continuació són cortesia del bon amic Josep Ferrer (Foto Fer-vi), que ha tingut la gentilesa d'enviar-me-les:
Dues imatges durant la missa, amb l'església plena
Aquí estan els 66 joves confirmats, mossèns i escolans
Dissabte 17 vaig presidir l'acte de lliurament de premis del Concurs Bíblic que cada any organitza el Grup Avant de Terrassa, de la Federació de Cristians de Catalunya, al qual participen alumnes de moltes escoles.

A la tarda, a Senan, vaig presidir la missa durant la qual vaig beneir la nova campana, de nom "Santa Maria":
Arribada a l'església de Santa Maria de Senan
Salutació a Mn. Pairot, el rector
Durant la celebració de l'eucaristia
La nova campana
A continuació vaig anar a confirmar a la Selva del Camp:
Diumenge 18, festa grossa: inauguració i benedicció de la nova casa de la parròquia a Riudoms. Primer vam fer una visita per la casa en "petit comitè". A continuació vaig celebrar l'eucaristia i, en acabar, vam beneir la nova casa, que va quedar amb portes obertes perquè tothom la pogués visitar. Finalment vam dinar tots al Casal Riudomenc. Gràcies al Sr. Alcalde i a la Diputació de Tarragona pel recolzament per tirar endavant aquest somni: tenir una nova casa de la parròquia a Riudoms. Aquí teniu algunes fotos:
Arribada i salutació als presents
Mn. Josep, el rector, ens va donar alguns detalls de la casa
El nou despatx parroquial
Diverses dependències de la planta baixa
Locals per a Càritas parroquial
Un senzill però molt bonic oratori
Una sala polivalent al segon pis
Detalls de la vivenda del Sr. Rector
El Sr. Rector
Final de la visita i cap a missa!
Passant revista als escolans (què macos tots)
Durant la missa, amb l'església plena de fidels
Durant el dinar popular
A postres, tallant el pastís amb el Sr. Rector i el Sr. Alcalde
Aquí teniu una crònica més detallada i més fotos.

Després de dinar, cap al Vendrell, on tenia lloc l'Aplec arxiprestal del Baix Penedès al col·legi del Sagrat Cor. Allí es va projectar un documental que no vaig arribar a temps de veure, i després el Javier i la Carme ens van donar una molt bonica conferència sobre la vida cristiana en família:
Javier Lucena i Carmen Peris durant la conferència
El públic assistent
El Jesús Melero i la Mar Cugat participant d'una dinàmica de confiança que ens van proposar
Acabada la conferència vam anar a peu fins a l'església parroquial de Sant Salvador, on vam celebrar l'eucaristia.

Dilluns 19 vam tenir jornada de formació permanent a La Selva del Camp, a la Casa Diocesana d'Exercicis, on el Josep Anton de la Fuente i la Montserrat Oliva, del CPM (Centre de preparació al matrimoni) del Bisbat de Lleida i presidents nacionals, ens van parlar sobre la preparació al matrimoni que duen a terme dels del CPM.
Vista de l'auditori
El Josep Anton i la Montserrat durant la seva exposició
Durant la tarda vaig tenir unes quantes visites.

Dimarts al matí vaig estar a la Facultat de Teologia de Catalunya (FTC) a Barcelona, on tenia lloc la jornada inaugural del Congrés internacional de pastoral de les grans ciutats que ha organitzat l'Arquebisbat de Barcelona. Aquí teniu més informació al respecte.
A la tarda vaig anar a confessar a Sant Antoni, com sempre que puc.

Avui dimecres he tingut algunes visites, entre d'altres el P. Abat de Poblet, Dom Josep Alegre Vilas.

A la tarda aniré a beneir i inaugurar la Biblioteca del Seminari Pontifici de Tarragona, un somni de molts anys fet finalment realitat. Serà a les set de la tarda a la sala d'actes del Seminari.

Finalment, haig de tornar al començament d'aquest article, tinc un peu posat a l'avió. Efectivament, aquesta nit marxo cap a Rwanda acompanyant Mn. Josep Cabayol i altres persones, perquè finalment s'ha acabat la construcció del centre parroquial de Kampanga, que era un dels projectes socials de l'Any Jubilar que vam celebrar el 2008. Ens ha convidat el bisbe de Ruhengeri i em fa molta il·lusió visitar el lloc on Mn. Cabayol s'ha deixat els darrers quaranta anys de la seva vida. Ja podem dir sense por a equivocar-nos que és més d'allí que d'aquí. M'acomapanyen en aquest llarg viatge Mn. Jordi Figueras i la nostra Delegada diocesana de Missions, l'Anna Fernández. Pregeu perquè tinguem un bon viatge!
Jo pregaré també per tots vosaltres cada dia. Així doncs, fins a la tornada!