Pàgines

divendres, 21 de juny de 2013

De Corpus al... 20 de juny! L'estiu ja és aquí!!!

Benvolguts, han passat uns quants dies, plens d'activitats, des del dia de Corpus fins avui, que us resumeixo de seguida:

Us deixava el proppassat dissabte 1 de juny amb l'anunci d'administrar la unció dels malalts a la parròquia de Santa Maria de Bonavista:
Foto de família amb els qui van rebre el sagrament de la unció
Després reunió (amb sopar) amb el Consell parroquial
Al dia següent, com us vaig anunciar també, vaig anar a Valls, al Monestir de la Immaculada de les Monges Mínimes, on havia de tenir lloc la professió solemne de sor Domitila de Jesús Wanza Musila. Aquí la teniu:
A continuació vaig anar a la parròquia de sant Joan Baptista de Valls, on vaig confirmar un grup de joves:
Els joves confirmats
Amb joves i padrins
Diumenge a la tarda vaig anar a la Catedral. A les 5 de la tarda va tenir lloc l'hora d'adoració eucarística que va demanar el Sant Pare a tots els bisbes del món, amb la capella del Santíssim plena de gom a gom. Tot seguit, a les 6, la solemne eucaristia de Corpus i la processó pels carrers de la Part Alta:
Dues imatges de l'adoració eucarística a la capella del Santíssim
Els nens i nenes de Primera comunió a la missa de Corpus
Inici de la processó
Final de la processó i de la celebració
Amb tots els nens i nenes de Primera Comunió
Dilluns 3 de juny vaig anar de visita pastoral a Santa Tecla de Campclar al matí, i a la tarda a Sant Pau:
Arribada a la parròquia i acolliment
Amb els representants de les entitats de l'àmbit parroquial
Amb els membres de Finestra al Món (missions)
Dimarts 4, vaig continuar amb la visita pastoral a la Santíssima Trinitat, en aquesta ocasió participant a la junta de senyores de la Congregació de la Soledat:
Arribada i acolliment
Visita a les dependències de la Congregació
Durant la reunió de la junta
La Dolors Nolla em va fer un regal molt bonic
Foto de família amb totes les senyores (gràcies!!!)
Dijous 6 vaig anar al col·legi Mare Nostrum i a visitar malalts, dins de la visita pastoral a sant Cosme i sant Damià. Al vespre, a Sant Pere i Sant Pau, vaig visitar malalts i la comunitat de les Dominiques de l'Ensenyament, que em van convidar a sopar. Després encara vaig assistir a l'assaig de la Passio Fructuosi que porta a terme l'Associació Cultural Sant Fructuós. No us podeu perdre les representacions d'enguany, els dies 11 i 12 d'octubre a la Tàrraco Arena Plaça!

Divendres 7 vaig anar a confirmar a la parròquia de Crist rei de Reus. Després Mn. Rafel em va convidar a sopar amb el consell parroquial:
Dissabte 8 va ser un dia molt emotiu i molt esperat per mi: finalment van arribar al Mas d'en Lluc els membres de la Comunità del Cenacolo. Espero que aportaran coses molt bones a la nostra vida diocesana. El dia va ser magnífic, amb més de 100 persones presents: missa solemne, inauguració de la capella amb presència del Santíssim i dinar de germanor. Després de dinar, rés del rosari i els testimonis dels joves i familiars, molt corprenedors. Abans de marxar, una foto de grup:
A la tarda, missa estacional amb confirmacions a la parròquia de Santa Maria de Bonavista.

Al dia següent, diumenge 9, a Sant Magí de la Brufaganya vaig celebrar l'eucaristia en el XXV aniversari de l'Aplec de la Rosa. A continuació un molt bonic concert de l'orfeó.
 
I, a la tarda, a l'església parroquial de Santa Maria de Ferran-La Mora, ordenació diaconal del Francisco Javier Álvarez Vega, que es va haver d'ajornar pel traspàs del seu sogre. Aquí podreu veure un bon reportatge amb moltes fotos.

Dilluns 10, a la parròquia de sant Pau, vaig visitar malalts i després vaig celebrar l'eucaristia durant la qual vaig administrar també la unció dels malalts.
Acolliment dels qui havien de rebre la unció
Una estona de xerrada prèvia a la celebració
Foto de família amb els qui van rebre el sagrament i els seus familiars
Dimarts 11 vaig anar a la reunió, amb sopar inclòs, que fan mensualment els preveres de l'arxiprestat de Tarragona-Perifèria.

Dimecres 12, reunió de la comissió organitzadora de les beatificacions de la CEE a Madrid.

Dijous 13, vaig anar a veure els joves del Cenacolo del Mas d'en Lluc i vam anar en romeria fins a Siurana, on vam celebrar l'eucaristia. De tornada al Mas d'en Lluc vam dinar tots junts.
A la tarda, al Seminari, vaig participar als actes organitzats per l'Hospitalitat de la Mare de Déu de Lourdes de Tarragona amb motiu del XL aniversari de la seva fundació: vaig celebrar amb ells l'eucaristia i vaig assistir a la conferència del P. Teótimo, canonge de la basílica de la Mare de Déu de Lourdes (França).

Divendres 14, vaig anar a confirmar al Barri Montserrat, de la parròquia de Sant Bernat Calbó de Reus:
Amb els joves i amb els catequistes
Dissabte 15, va ser un altre d'aquells dies emocionants i molt esperats: a les 11.00 va tenir lloc la cerimònia de benedicció del nou orgue de la Catedral. Si voleu veure la retransmissió íntegra de l'esdeveniment podeu fer clic aquí.
 
Acabat l'acte vaig anar a Montblanc per visitar el Seminari Laïcal Diocesà.
 
Al vespre, a la parròquia de Sant Pau vaig celebrar l'eucaristia de la Festa de les Espigues, organitzada per l'Adoració Nocturna de Tarragona.

Diumenge 16 vaig anar a celebrar la missa estacional amb confirmacions a la parròquia de sant Pere i sant Pau:
Amb els joves que es confirmaven
Durant la missa estacional
Amb els joves i els catequistes
Saludant els fidels a la porta de l'església
Repartiment de records als joves confirmats
A continuació, vaig marxar volant cap a Reus, on es desenvolupava la trobada diocesana de catequistes. Vaig arribar a l'hora de dinar i després vam anar a la Prioral de Sant Pere, on vaig celebrar l'eucaristia:
Acabada l'eucaristia, novament volant cap a Tarragona perquè a les sis de la tarda tenia lloc el magnífic concert inaugural del nou orgue de la Catedral de Tarragona.

Dilluns 17 vam tenir jornada de formació permanent a la Selva. I a la tarda vaig anar un altre cop a la parròquia de sant Cosme i sant Damià: reunió amb les forces vives de la parròquia (catequistes, Càritas, acolliment de nuvis i matrimonis, economia), eucaristia i piscolabis amb tots els assistents.Dimarts 18 va ser un dia molt mogut: vam tenir la visita del Secretari General de la CEE, Mons. Martínez Camino, de la directora de l'oficina de les Causes dels Sants de la CEE, Encarnación González, i dels postuladors i actors de les causes que celebraran les beatificacions a Tarragona el dia 13 d'octubre. Amb ells vam visitar el Complex Educatiu de Tarragona, la Tàrraco Arena Plaça, l'amfiteatre romà, la Catedral i el Seminari. Al Seminari, a la capella major, vam celebrar l'eucaristia i vam dinar tots plegats.

Dimecres 19 vaig anar a Madrid: a la seu de la CEE va tenir lloc una roda de premsa per presentar les beatificacions que tindran lloc a Tarragona i a la qual vaig prendre part. Aquí podeu veure-la i més coses.

Ahir dijous 20 vaig anar a Barcelona, on va tenir també lloc una altra roda de premsa, en aquesta ocasió per presentar als mitjans el congrés internacional sobre els últims anys de la vida de sant Pau que tindrà lloc al Seminari de Tarragona del 25 al 29 d'aquest més, organitzat per l'INSAF i la FTC. Si voleu més informació al respecte feu clic aquí.
 
En tornar de Barcelona he participat al Seminari a una taula rodona, organitzada amb motiu de l'Any de la Fe, sobre Fe i comunicació. Aquí i aquí teniu més informació.

Déu n'hi do, oi? Fins aviat!