Pàgines

dimarts, 25 de juny de 2013

Cap de setmana de Sant Joan a mil per hora...

Benvolguts, tot i que no han passat gaires dies des del darrer comentari que us vaig fer, aquí estic novament per comentar-vos els esdeveniments d'aquest cap de setmana llarg que ha estat molt farcit de coses que tot seguit us explico:

Divendres 21, al matí, vaig presidir una roda de premsa a la casa de l'Arquebisbat sobre el tema del congrés internacional sobre els últims anys de la vida de sant Pau. Aquí podeu veure com va anar i algunes fotos.
 
Acabada la roda de premsa vaig anar a la parròquia de sant Francesc d'Assís d'aquí de Tarragona, per començar la visita pastoral. Vaig visitar uns dotze malalts als seus domicilis.

A la tarda vaig anar un altre cop a la parròquia de sant Pere i sant Pau, on vaig visitar l'esplai de la dona.

A continuació, sense descans, cap a la parròquia de sant Martí del Morell, on vaig confirmar un grup de joves i alguns adults. Aquí teniu la foto:
Al vespre, en tornar del Morell, al Seminari, vaig participar a l'homenatge sorpresa que els treballadors de l'hospital Joan XXIII de Tarragona van retre a Mn. Xavier Fort amb motiu dels seus 50 anys de sacerdoci. Unes 400 persones, ple de gom a gom. Un homenatge molt merescut, per molts anys més, Mn. Xavier!
 
Al dia següent, dissabte 22, visita pastoral a sant Pau: reunió amb els joves, celebració de l'eucaristia, durant la qual un grup de joves i d'adults van fer el "pas a la militància", és a dir, que es van integrar als grups diocesans d'Acció Catòlica. A continuació, em vaig reunir amb ells i després vam dinar tots plegats a les sales parroquials.
Arribada al centre parroquial
Salutació als joves
Durant la reunió amb els joves
Durant l'eucaristia
Foto amb els qui van fer el "pas a la militància"
Reunió amb els membres de l'Acció Catòlica parroquial
A la tarda vespre, confirmacions a la parròquia de sant Joan Baptista de Rodonyà:
Diumenge 23, més visita pastoral a sant Francesc d'Assís de Tarragona: a les 10:15 reunió amb els joves confirmands a la cripta; a les 11:00 missa estacional amb confirmacions; a continuació reunió amb els Consell parroquial a la rectoria i, en acabar, dinar (boníssim!) amb el Consell i amb els col·laboradors parroquials:
Durant l'eucaristia
El terrible guardià de la rectoria!
Amb el Consell parroquial

Durant el dinar de germanor
A la tarda, vaig tornar a baixar a la parròquia de sant Francesc per saludar els fidels que assistien a missa de sis de la tarda. Vaig quedar molt agradablement sorprès pel magnífic cor que animava la celebració i pel grup d'escolans.

Després de les salutacions i de fer una estona de pregària a la capella del Santíssim vaig saludar els fidels que s'havien congregat per a la missa de 19:30 i tot seguit vaig marxar acompanyat pel Sr. Rector cap a l'església de Sant Agustí o dels Sants Reis, com també es coneguda, la cura de la qual està a càrrec dels mossèns de la parròquia des que els PP. Claretians van marxar de Tarragona. Vaig celebrar l'eucaristia i vaig saludar tots els fidels en acabar.
Saludant els fidels assistents a missa de 18:00
Amb els escolans i Mn. Emili Roure
Saludant els fidels a la sortida
Els escolans i altres agregats, a la sagristia (tremendos!)
El cor que acompanyava la celebració i algú més...
Els escolans, Mn. Emili i Mn. Josep Ribot, el rector
Unes paraules als escolans, molt atents
Algunes germanetes dels escolans...
Durant la salutació als fidels de la missa de 19:30
Mn. Josep Ma. Ferrer, vicari, al confessionari, un bon servei poc utilitzat
Els fidels assistents a l'església de sant Agustí
Saludant els fidels de sant Agustí a la sortida de l'ofici
Dilluns 24, festa grossa a una parròquia gairebé desconeguda, sant Joan Baptista de Tarragona, a la qual s'hi celebraven uns quants esdeveniments molt importants: la solemnitat de sant Joan, que a més és el titular de la parròquia; però, també el segon aniversari de la dedicació de l'església parroquial; i també la missa estacional de cloenda de la visita pastoral a la parròquia, amb confirmacions.
Com veieu, una festa ben grossa.

Hem començat per fer una reunió prèvia amb els joves i adults que es confirmaven; després hem fet la missa, a la qual he tingut l'alegria de tenir al meu costat a Mons. Lluís Solé Fa, bisbe de Trujillo (Hondures) que passa uns dies a la seva terra natal.
Després de la missa Mn. Jordi Figueras ens ha convidat al dinar de festa parroquial al tinglado n. 1 del port de Tarragona, amb tómbola inclosa. No m'ha tocat ni un paquet de mocadors, però la causa bé mereixia la pena. Ha estat un dinar fenomenal en un ambient molt bo de germanor i cordialitat. La meva enhorabona, Mn. Jordi!

Concelebraven amb mi, Mons. Lluís Solé, Mn. Jordi Figueras, Mn. Daniel Barenys i Mn. Josep Figueras
Vista de l'assemblea
Els confirmats, mossens, padrins i catequistes
Durant el dinar
Comença el sorteig de regals
L'Eduard, la mà innocent, afanyadíssim a remenar ben remenats els números del sorteig
"Encara haig de remenar més?" Moltes gràcies, Eduard, ho has fet molt bé!
Lliurament de l'import recollit al Sr. Rector, Mn. Jordi Figueras
Unes paraules d'agraïment a tots els qui havein col·laborat
Quin cap de setmana, oi? Demà serà un altre dia, també ple d'esdeveniments que ja us aniré explicant. Fins aleshores, bona nit!