Pàgines

dissabte, 11 de maig de 2013

Del 28 d'abril al 11 de maig

Benvolguts seguidors de les aventures d'aquest bisbe:
Us deixava diumenge 28 d'abril amb l'anunci de les confirmacions a la parròquia de sant Sebastià de la Canonja. Aquí teniu la foto:
Amb els joves confirmats
Aquí a més, amb els padrins i el catequista
A la tarda vaig estar amb els pelegrins de l'arxiprestat del Baix Penedès, als quals vaig acompanyar en la seva visita a la Catedral i pels quals vaig celebrar l'eucaristia a la Catedral amb els mossens de l'arxiprestat. No tinc cap foto.

Dilluns 29 al matí vaig visitar el col·legi Joan Roig i el parvulari La Cigonya; a la tarda, la residència Mare Guasch de les Carmelites Tereses de Sant Josep, tot dins la visita pastoral a la parròquia de sant Joan Baptista de Tarragona. Alguna foto?
Rebuda a la residència
Celebració de l'eucaristia a l'oratori
Una estona d'esbarjo a la sala d'estar
Per acabar, un bon sopar!
Dimarts 30 de maig tot l'habitual d'un dimarts i a la tarda... visita pastoral... a sant Joan de Tarragona: pares i infants de la catequesi, sopar a la parròquia amb Mn. Jordi Figueras i reunió amb el Consell de pastoral. 

Dimecres 1 de maig, una festassa: dedicació de l'església parroquial de sant Llorenç i consagració de l'altar, a Gratallops. Després, dinar amb tots els mossens. Si voleu llegir la crònica i veure fotos feu clic aquí.

Dijous 2 de maig vaig presidir el senzill acte de professió de fe i jurament de fidelitat que han de fer tots els qui aspiren a les ordes sagrades, en aquest cas els tres aspirants al diaconat permanent: Javier Álvarez, José Antonio Fernández i Bernard Farrell-Roberts.
A la tarda vaig presidir l'eucaristia a la parròquia de sant Pere de Cambrils, vaig beneir els nous locals parroquials i vaig participar a l'acte protocol·lari d'inauguració.
Divendres 3 de maig, visita pastoral a ... Santa Maria de Bonavista: hem començat pel col·legi Joan XXIII, on vaig estar tot el matí visitant aules, reunit amb professors, equip directiu, visitant els tallers, etc. Aquí us deixo algunes fotos:
Rebuda de l'equip directiu i els mossens



Salutacions a infants, mares, mestres, etc.
Una estona de pregària amb els professors dirigida per Mn. Joan  Àguila
Més salutacions...

Visita a les aules de BAT
Visita als tallers
Reunió amb l'equip directiu
A la tarda, a la capella de la casa de l'Arquebisbat, vaig celebrar l'eucaristia durant la qual vaig fer l'admissió a ordes de l'aspirant al diaconat permanent Javier Álvarez.

Al vespre vaig anar a Alcover i vaig confirmar un bon grup de joves a l'església parroquial de l'Assumpció. De moment no tinc cap foto.

Dissabte 4, visita pastoral a ... sant Pere i sant Pau! Vaig anar a visitar l'esplai parroquial.

Al vespre, el ja tradicional sopar benèfic del telèfon de l'Amistat, organitzat per l'Associació d'Amics del Loreto, amb el P. Mario al capdavant.

Diumenge 5 al matí, missa estacional de la visita pastoral, amb confirmacions, a la parròquia de ... sant Pau.

A les 6 de la tarda vaig anar al Vendrell, on em van convidar a assistir a un concert sobre el llibre Vermell de Montserrat, organitzat per l'orfeó parroquial del Vendrell. Va ser molt bonic, enhorabona a tots els cors, músic i esbart dansaire que hi van participar. Unes fotos?



Aquí em teniu fent una dedicatòria i signatura al llibre d'honor
A continuació, sense sortir de l'església parroquial del Vendrell, vaig celebrar l'eucaristia durant la qual vaig fer l'admissió a ordes sagrats de l'aspirant al diaconat permanent José Antonio Fernández.

Dilluns 6 vaig marxar en tren cap a Orléans, on m'havia convidat el bisbe d'aquella diòcesi, Mons. Jacques Blaquart per presidir la festa de santa Joana d'Arc.

Dimarts 7 vaig arribar a Orléans. De bon matí el bisbe Jacques Blaquart em va portar a l'abadia benedictina de Saint Benoît sur la Loire, on vaig concelebrar l'eucaristia amb el bisbe i el P. Abat del monestir. Hi vaig dinar i, a la tarda, un tomb per Orléans per conèixer aquesta ciutat, d'uns 300 000 habitants. Tot seguit van començar els actes festius a la façana principal de la Catedral de la Santa Creu amb el lliurament de l'estendard i un espectacle de so i llum projectat sobre la façana de la Catedral.
L'abadia de Sant Benet de Loira
El riu Loira al seu pas per Orléans
Amb el bisbe Mons. Blaquart. Al fons, un dels famosos castells del Loira
El final de la desfilada. Al fons, la Catedral d'Orléans
Dimecres 8, a les 10, missa solemníssima a la Catedral, que em va tocar presidir, amb totes les autoritats civils presents. Després dinar d'honor amb totes les autoritats i desfilada. Finalment, cap a la tarda, es retorna l'estendard de santa Joana d'Arc a les autoritats civils que el custodien i vam anar a fer vespres a la Catedral. Després sopar i, finalment, un altre cop a l'estació per agafar el tren de tornada cap a Barcelona.

Dijous 9, a tres quarts de 10 del matí arribava a l'estació de Barcelona-França i, des d'allí, directament cap a Siurana, per participar al Jubileu que se celebra cada 9 de maig: a les 12 missa solemne; en acabar, aperitiu popular a l'antiga abadia; dinar amb tots els mossens i autoritats presents i, a dos quarts de cinc, rosari a l'església parroquial. Acabat el rosari comença la processó eucarística amb el Santíssim sota tàlem cap a les ruïnes del castell. Des d'allà, dalt de tot, faig la benedicció dels quatre termes i retorn cap a l'església parroquial. Alguna foto:

Durant el dinar de festa
Dos amics de Falset, el Sisco i la Maribel, que a més feien 40 anys de casats. Per molts anys més!
En Pere, nova incorporació al Jubileu d'enguany
Al vespre, encara vaig tenir temps d'anar a la parròquia de sant Pere de Cambrils per confirmar un bon grup de joves. Aquí teniu la foto:
Els joves amb les dues catequistes, la Teresa i la Jordina
Divendres 10, al matí, reunió a Palau amb tots els capellans de les escoles que són de titularitat diocesana.

Cap a migdia va arribar la meva germana gran amb el seu marit i un grup d'amics, als quals vaig acompanyar per visitar la Catedral i després vam dinar junts a casa meva.

A la tarda vaig anar a confirmar a la parròquia de sant Francesc d'Assís de Reus. De moment no tinc cap foto.

Avui, dissabte 11, al matí, hem tingut a la Selva del Camp la reunió del Consell Pastoral Diocesà.

A la tarda aniré a Arbeca per tal de visitar la nova residència d'avis i després hi confirmaré un grup de joves a l'església parroquial de sant Jaume.

Fins i tot em quedaré a dormir perquè l'endemà diumenge, a les 5 de  la matinada, comença, des de Sant Martí de Maldà, la caminada anual fins a Rocallaura, on arribarem cap a les 9 del matí. Allí tindrem esmorzar popular i, a les 12.30 la missa solemne; finalment, al santuari del Tallat, el dinar popular. Si sobrevisc us ho explicaré tot i us penjaré alguna foto.

Per tant, doncs, fins aviat!