Pàgines

diumenge, 19 de maig de 2013

Del 12 al 19 de maig: final del temps Pasqual

Benvolguts seguidors, com podeu veure vaig sobreviure a totes aquelles anades i vingudes i aquí estic per posar-vos novament al corrent de les meves activitats fins el dia d'avui, diumenge de Pentecosta, final de la cinquantena pasqual. Però la vida continua:
Us avançava que dissabte 11 aniria a Arbeca per tal de visitar la nova residència d'avis. Aquí teniu algunes fotos:
Arribada a la residència, acompanyat per Mn. Manel, Mn. Anton i la Rosa Maria
Salutació a l'equip directiu
Salutació als residents i personal de servei
La "tarta" commemorativa del primer aniversari del centre. Per molts més!
Després de la visita a la residència, a l'església parroquial de sant Jaume Apòstol vaig confirmar un grupet de joves. Aquí els teniu:
Com us deia en el meu anterior post, després de les confirmacions Mn. Manel Borges em va convidar a sopar i m'hi vaig quedar a dormir perquè al dia següent, a les 5.30 de la matinada començava la caminada des de Sant Martí de Maldà fins a Rocallaura, per complir el vot de poble fet fa 449 anys per l'ajuntament de Sant Martí. També es complia el 60è aniversari que el meu antecessor, el cardenal Benjamín de Arriba i Castro, hi va participar.
Com us deia, a les 5.30 vam sortir caminant en direcció a ... en arribar-hi vam entrar a l'església i vam fer una pregària. Vam continuar fins a Vallbona de les Monges i des d'allí per la carretera fins a Rocallaura. Com a detall, el darrer tram del camí, la pujada d'entrada al poble, tota la corporació municipal el fa descalçat.
Ens vam adreçar de seguida a l'església parroquial per fer la salutació a Santa Maria i, en acabar, vaig visitar les germanes de la Família Llum i Vida.

A dos quarts d'una vam celebrar l'eucaristia i vam venerar la imatge de la Mare de Déu del Tallat. Des d'aquí vam marxar en cotxe fins al santuari del Tallat, on acompanyats per l'Antonio i el Jordi (els ermitans restauradors) vam compartir el dinar de germanor. Després del dinar vaig tornar finalment a Tarragona.

Dilluns 13 em va tocar presidir la missa exequial per l'etern repòs de l'Antonieta, mare del P. Joan Brulles, salesià, rector de Creixell i del Catllar. Va ser a Torredembarra, d'on era natural i havia viscut tota la vida, amb l'església de sant Pere plena de gom a gom i amb la participació d'un munt de concelebrants. Una celebració molt emotiva i plena de serenitat i esperança.
A continuació vaig anar a la parròquia de santa Tecla de Camp Clar (un dels barris de ponent de Tarragona) per iniciar la visita pastoral a la parròquia. Vaig començar visitant el col·legi Mediterrani i el casal de jubilats i joves. Després vaig dinar amb la comunitat de Vedrunes i a la tarda vaig visitar ... Aquí teniu unes fotos:
Calorós acolliment a casa de les Vedrunes
Mn. Agustí Ayats, el rector, conversant amb les germanes
A punt per donar gràcies a Déu i beneir la taula i les mans que ho havien preparat
Després, al vespre, vaig anar a la parròquia de santa Clara, on vaig pronunciar una conferència amb el títol de la visita pastoral.
Dimarts 14 vaig presidir la reunió n. 206 de la Conferència Episcopal Tarraconense que, com cada any per aquestes dates, té lloc al santuari de Loreto, a la casa d'espiritualitat dels PP. Rogacionistes, que sempre ens tracten molt bé.
Dimecres 15 va tenir lloc la segona sessió de la CET, que va acabar després del dinar, el comunicat oficial de la qual el podeu llegir aquí.

Al vespre, a Tarragona, a la llibreria La Capona, vaig participar a la presentació del llibre De Benedicto a Francisco. Una crónica vaticana, del bon amic Arturo San Agustín.
Dijous 16 vaig anar a Barcelona, a la reunió de delegats d'Ensenyament de les diòcesis catalanes (SIERC). En acabar vaig anar al Seminari Major Interdiocesà per saludar els joves i l'equip rector, vaig celebrar l'eucaristia amb ells i m'hi vaig quedar a sopar amb ells.
Divendres 17 vaig anar a Madrid, a la reunió mensual de la comissió organitzadora de les beatificacions de la Conferència Episcopal Espanyola. Al vespre, ja de tornada, vaig anar al Vendrell per confirmar un nombrós grup de joves. Aquí teniu la foto:
Una mica desordenats, però aquí estan els 60 joves
Dissabte 18 vaig anar una altra vegada a la parròquia de santa Clara de Tarragona, ja que enguany s'hi celebrava la vetlla arxiprestal de Pentecosta i hi vaig presidir l'eucaristia.
Avui diumenge 19, solemnitat de Pentecosta, he celebrat la missa solemne a la Catedral i he confirmat un grup d'adults. Aquí està la foto:
Després he anat a dinar amb els mossens que viuen a la residència sacerdotal.
A la tarda he anat a la Riera de Gaià per confirmar. Aquí està la foto corresponent.
Fins aviat!