Pàgines

dijous, 18 de desembre de 2014

A un pas de Nadal

Benvolguts, el darrer dia (i fa molt d'això) us parlava de pagar un deute pendent. Efectivament, es tractava d'un deute contret durant la primavera d'enguany que no s'ha pogut fer efectiu fins ara: la visita pastoral a la parròquia de sant Feliu, màrtir, de Constantí, que pertany a l'arxiprestat del Tarragonès Ponent. Entrem doncs en matèria sense més dilacions.

Aquesta visita s'ha desenvolupat durant els dies 24, 26, 27 i 30 de novembre. Us convido a mirar el blog de la parròquia, on teniu un molt bon recull, fet pel rector, Mn. Joaquim Claver, de l'activitat duta a terme durant la visita, dia per dia. Si, a més, voleu veure una presentació de diapositives, molt ben feta també per Mn. Joaquim, la podeu veure aquí. I si no en teniu prou, us ofereixo la possibilitat de veure les fotos per dies: 24, 26, 27, i 30.

Com és normal, no només n'hi va haver visita pastoral:
Dilluns 24 al vespre, a la capella del Santíssim de la Catedral, vaig celebrar la missa de la Mare de Déu de Palestina, patrona de l'Orde Eqüestre del Sant Sepulcre de Jerusalem.

Dimarts 25, a més de visites, a la tarda vaig anar a Barcelona, a la basílica de la Sagrada Família, on va tenir lloc l'acte de cloenda del Congrés de pastoral de Grans Ciutats, sota el títol de "Paraula de Déu i Músiques del món". Aquí teniu més informació sobre aquest acte.

Dimecres 26 al matí vaig anar a la residència de gent gran "Nostra Llar", ubicada a Els Pallaresos, amb motiu dels 10 anys de la inauguració del centre, del qual també vaig fer aleshores la benedicció, hi vaig celebrar l'eucaristia per a tots els residents i personal directiu i de servei.

Divendres 28 a la tarda, al monestir de Santa Clara, de Reus, vaig participar en una trobada arxiprestal de joves amb motiu de la visita pastoral a Reus.
Moment de l'arribada i les salutacions
Dues imatges durant la reunió
Dissabte 29 al matí vaig anar a Tortosa. Allí, a la Catedral, va tenir lloc la missa en sufragi de Maria Vidal, mare de Mons. Enrique Benavent, que va morir fa alguns dies a València. Aquí teniu més informació de la celebració.

En tornar, vaig anar a Reus, on va tenir lloc la trobada arxiprestal de confraries de Setmana Santa, dins la qual va tenir lloc el DiNadal, el dinar solidari de Nadal, els beneficis del qual van destinats a Càritas Interparroquial i les Conferències de Sant Vicenç de Paül. Aquí teniu algunes fotos:
Durant el dinar solidari
La coral que va amenitzar l'acte
Torn de paraula de les autoritats presents
Reunió amb els representants de les confraries
Signatura al llibre d'honor de l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Reus
Després de la reunió vam visitar el magatzem dels passos
La jornada va acabar amb vespres solemnes a l'església parroquial de Crist Rei de Reus. Però, per a mi, encara no va acabar: al vespre, vetlla de pregària amb motiu de l'inici de l'Any de la Vida Consagrada al monestir de les Carmelites Descalces de Tarragona. Mireu aquí.

Diumenge 30, després d'acabar els actes de la visita pastoral a Constantí, a la tarda, vaig anar a confirmar a Riudoms (la foto és gentilesa de Mateu Salvat, gràcies!!!):
La primera setmana de desembre, concretament els dies 1, 2, 3, 4 i 5 vaig continuar amb la visita pastoral a la parròquia de Crist Rei de Reus. Aquí la teniu, relatada pel seu rector, Mn. Rafael Serra, amb el seu estil personalíssim. Com que no hi ha gaires fotos, us ofereixo també la possibilitat de veure les fotos per dies: 1 i 2. Dels altres dies no tinc fotos.

No tot va ser visita pastoral, però Déu n'hi do!

Divendres 5 va tenir lloc la celebració arxiprestal de la confirmació a la Prioral de Sant Pere de Reus, que va ser gairebé com la cerimònia de cloenda de la visita pastoral, tot i que encara quedaven alguns serrells. Aquí teniu la foto (gentilesa del Javier Vallés, gràcies!!!):
Dissabte 6 vaig tenir una trobada molt bonica, que fem cada any: la trobada de Nadal de pares i mares de mossens, laics amb missió pastoral i seminaristes majors i menors. Ens vam trobar al Seminari, com sempre; vam veure una presentació del viatge a Rwanda del mes de maig passat; vam celebrar l'eucaristia; vam dinar junts i ens vam fer un tip de cantar nadales. Mireu:
Projecció del reportatge de Rwanda
Missa a la capella major del Seminari
La clàssica foto de família
Durant el dinar de germanor
Al vespre vaig anar a la parròquia de la Immaculada Concepció, de Reus, on vaig engegar la visita pastoral amb la missa amb les Comunitats Neocatecumenals.

Diumenge 7 vam tenir una festa d'aquelles que fa bo viure i recordar: la dedicació de l'església parroquial de Santa Maria del Mar de Salou. Aquí teniu la crònica i fotos.
A la tarda, vaig anar a confirmar a Figuerola del Camp:
Dilluns 8, solemnitat de la Immaculada Concepció, vaig celebrar la missa conventual a la Catedral.

A la tarda, a la parròquia de la Immaculada de Reus, vaig presidir el rosari pels carrers amb la imatge de la Immaculada i després vaig celebrar l'eucaristia solemne a l'església parroquial. Aquí teniu les fotos:
Arribada a la parròquia
Salutació als fidels presents
Amb els escolans a la sagristia
Inici del rosari
Pels carrers del barri
Durant la missa estacional
Aquí em teniu amb els Pares Paüls, que tenen encomanada la parròquia
Dimarts 9 vaig tenir visites i vaig anar a confessar a sant Antoni de Pàdua.

Dimecres 10, a la tarda, més visita pastoral a la Immaculada: trobada amb infants i pares de la catequesi de primera comunió, de confirmació i catequistes; reunió amb el Consell parroquial, amb membres de Càritas i de Alcohòlics Anònims. Després de la reunió vaig sopar amb tots els membres del Consell, col·laboradors parroquials i Pares Paüls.
Els infants i pares de la catequesi
Les catequistes
Reunió amb el Consell parroquial
Durant el sopar
Amb les forces vives de la parròquia: les dones!
Dijous 11 al matí vaig tornar a la parròquia de la Immaculada per visitar malalts i portar la comunió. D'aquesta manera acabava la visita pastoral a la parròquia.

A dinar, vaig tenir convidats a casa meva el meu cunyat Rosendo i la meva germana Carme.

Tot just acabat de dinar, amb la meva germana vam baixar a la Catedral on va tenir lloc l'acte dels Sembradors d'Estels. Aquí teniu més informació i fotos.

A continuació, a Reus, un dels actes de caire arxiprestals de la visita pastoral: visita a Càritas Interparroquial de Reus, on també hi eren presents membres de les Conferències de sant Vicenç de Paül.
Arribada i salutacions
Visita als participants en un projecte d'inserció laboral de Càritas
La Dolors Quadrada, ànima del projecte de suport pedagògic
Infants i jovenets del suport pedagògic
Visita a Filigrana
Durant l'assemblea conjunta de Càritas i les Conferències
L'Antonio Garcia, director de Càritas, el P. Biosca, paül,
consiliari de les Confències i Mn. Rafael Serra, consiliari de Càritas
Divendres 12 vaig estar gairebé tot el dia a Montblanc, al santuari de la Mare de Déu de la Serra amb els membres del Seminari del Poble de Déu.

A la tarda vaig anar a Mont-roig. A la Casa de la Cultura vaig participar a la inauguració de la magnífica Mostra Pessebrista que organitza l'Associació Pessebrista de Mont-roig:
Imatges de la mostra pessebrista
Al vespre, a la Catedral, vaig celebrar la missa de la festa de la Mare de Déu de Guadalupe.

Dissabte 13, a Torreforta, vaig participar al recés d'Advent de la Renovació Carismàtica Catòlica, on vaig predicar la meditació i vaig celebrar l'eucaristia.

Després vaig anar a dinar a Campclar, a la parròquia de santa Tecla, on vaig fer la benedicció dels nous locals de Càritas.

A la tarda, al col·legi Sant Rafael de la Selva del Camp, vaig visitar el pessebre vivent.
Parades de fruita i verdura
La fleca
L'Anunciació
Caga tió
Anunci als pastors
Una cistelleria
Venedores de teixits
Teixidores de llana
El Naixement
El cel...
... i l'infern!
L'infern de veritat: pa torrat...
... i bona botifarra!
Al vespre, a la parròquia de Crist Rei de Reus, vaig anar a posar el punt i final a la visita pastoral a la parròquia amb la celebració de la confirmació. Primer em vaig reunir amb els joves i després vam tenir la celebració:
Amb els preveres concelebrants
Durant l'homilia
Els confirmats
Diumenge 14 vaig tenir un dia ben ple: al matí, a Montbrió del Camp, confirmacions (la foto és gentilesa de Mateu Salvat, gràcies!!!!):
A continuació, a migdia, al santuari de Loreto, missa de cloenda dels actes organitzats amb motiu del 50è aniversari de la construcció del santuari.
Amb els escolans (molt macos) i el P. Mario
A la tarda, confirmacions a Cabra del Camp (les fotos són gentilesa de l'amic Tony Calvo, de Foto Estudio Montblanc, gràcies!!!!):
Els confirmats...
... i aquí amb els padrins
Dilluns 15, tercer dilluns de mes, vam tenir jornada presbiteral, que com sempre al desembre, és el recés d'Advent al Seminari Pontifici de Tarragona, que enguany ens ha predicat el P. Abat de Montserrat. Després del recés a la capella, a la sala d'actes del Seminari ha tingut lloc la conferència, pronunciada també pel P. Abat i després, el dinar de germanor. Aquí teniu més informació i alguna foto de l'acte.

Al vespre, a l'Ajuntament de Tarragona, vaig participar a l'acte commemoratiu dels 550 anys de la Fundació de l'Hospital Santa Tecla.

Ahir dimecres 17 vaig tenir un acte molt bonic a Reus, al Col·legi Pare Manyanet, dels Fills de la Sagrada Família, que dimarts 16 van celebrar precisament la festa de sant Josep Manyanet, el seu fundador: una senzilla litúrgia de la Paraula amb els petits de Primària a la capella, visites a les aules i benedicció i inauguració del nou camp de futbol de gespa artificial. Tota una festassa. Mireu, mireu:
Amb el P. Agustí, director del centre, i la Mariona
El pessebre no podia mancar, completament artesanal
Saludant la Cristina, que va tocar la guitarra a la celebració
Imatges durant la celebració
Les pregàries
Petit homenatge als qui han complert anys aquesta setmana
Arribada del Superior General i altres membres de la cúria
dels Pares de la Sagrada Família
Visites a diferents aules
Arribada de les autoritats
Magnífic aspecte del camp de futbol
Arribada de les autoritats a la gespa per l'acte d'inauguració
Tot a punt, comença l'acte!
Descobriment de la placa
Foto de família amb totes les autoritats
Avui estaré gairebé tot el dia a Barcelona, que tinc reunió del SIERC i després visitaré el Seminari Major Interdiocesà. Intentaré felicitar-vos el Nadal abans del 24, tot i que tinc uns dies molt plens per endavant. Així doncs, fins aviat!