Pàgines

dimarts, 11 de febrer de 2014

S'ha de continuar endavant...

Benvolguts, us poso al corrent de les meves darreres activitats:

Dilluns 3 de febrer vaig dinar al Seminari Menor amb tots els delegats de missions de les diòcesis catalanes, reunits durant tota la jornada a Tarragona.

A la tarda vaig visitar, conjuntament amb el Director general d'Afers Religiosos de la Generalitat de Catalunya, Sr. Enric Vendrell, la comunitat islàmica d'Ar-Risala i la seva mesquita a Tarragona. Ens van acollir molt amablement i vam estar una bona estona dialogant. Aquí teniu més informació al respecte i algunes fotos, gentilesa de la D.G. d'Afers Religiosos.

Dimarts 4 era dia de Consell episcopal, com ja sabeu. Però ho vam fer d'una manera una mica més festiva: vam anar d'excursió a Guissona, on vam visitar les instal·lacions de la CAG, el Grup Alimentari Guissona (el de les botigues bonÀrea de Guissona). Ens van atendre de meravella, ens van ensenyar totes les instal·lacions i ens van fer uns molt bons obsequis. Aquí teniu una foto, a la qual no estem molt guapos precisament:
Dijous 6 i divendres 7 vaig anar a Madrid, on vaig participar a les jornades de delegats d'Ensenyament que anualment organitza la CEE.

Divendres 7, al vespre, després de tornar de Madrid, vaig celebrar l'eucaristia d'inici de campanya de Mans Unides a Tarragona, a la capella de sant Antoni de Pàdua. Feu clic a l'enllaç i podreu veure algunes fotos i llegir alguna cosa més.

Dissabte 8 va ser la traca: he complert els 70 anys! Per celebrar aquesta xifra tan rodona vaig convidar uns familiars a la missa d'acció de gràcies que vam celebrar a l'ermita de Paret Delgada, a la Selva del Camp, i després, amb aquells familiars vam anar a dinar tots junts. Total, només érem 115 entre germans, nebots i renebots. Aquí us deixo algunes fotos:
Durant la celebració de l'eucaristia
Els joves de la Comunitat del Cenacle van animar la celebració, una sorpresa!
Mn. Joan Curieses, rector de la parròquia, pronuncia unes paraules
Amb els joves del Cenacle i Mn. Joan Curieses
Fent de guia a un dels meus 67 renebots
Moment de l'entrada de la tarta... amb 70 espelmes!
Tots a bufar!!!
No es podia explicar la cara d'alguns dels meus renebots!
Em van regalar un llibre fet amb fotos i records de tota la meva vida
Em vaig emocionar i tot...
Explicant les fotos als renebots
Ai aquesta mà que s'acosta perillosament al pastís!
Per si algú dubtava, aquí les podeu comptar: 70 espelmes!
Va ser una festa molt bonica i entranyable. Però...

Diumenge 9 vaig haver de participar a dos esdeveniments dolorosos: al matí, a l'església de l'Assumpció de Segur de Calafell vaig celebrar l'eucaristia dominical en sufragi pel pare de Mn. Maciej (Maties) Pawlak, que es deia Jan (Joan). Era sagristà a la seva parròquia i allí, tot preparant un funeral, va morir sobtadament. Tenia 61 anys. Que descansi en la pau de Crist.

I a la tarda, vaig presidir la missa exequial per la Montserrat Banús, mare de Mn. Joan M. Banús, a la parròquia de santa Maria Magdalena de La Masó. Tenia 89 anys. L'atenció i l'estimació que els seus familiars, en especial el seu fill Mn. Joan Maria, li han dispensat en aquests anys, sobretot amb la seva malaltia, han estat exemplars. Déu us ho pagarà. Que ella reposi ara en la pau de Crist.

Ahir dilluns 10 va venir a visitar-me el P. Ivan Levystkyy, redemptorista ucraïnès que atén els catòlics ucraïnesos de ritu oriental a Tarragona i Barcelona. Va venir acompanyat d'algunes persones per fer-me un regal i comunicar-me també que recentment ha hagut de viatjar al seu país amb ocasió de la mort del seu pare. Que reposi també en la pau de Crist. Aquí teniu una foto dels il·lustres visitants:
Durant el matí em va arribar també la notícia de la mort del bisbe auxiliar emèrit de Barcelona, Mons. Pere Tena. Que Déu l'aculli al seu si i li doni la recompensa merescuda per tots els seus treballs.

Finalment, al vespre, vaig anar al Seminari Menor a celebrar l'eucaristia amb els joves i l'equip rector. Com de costum, en acabar em van convidar a sopar amb ells.

Avui dimarts he tingut reunió del Consell episcopal i, a primera hora de la tarda, he marxat a Barcelona, a la Catedral, per tal de concelebrar les exèquies del bisbe Pere Tena.

Ens entristeix la mort, però creiem (afirmem) i sabem que no té la darrera paraula. Per això esperem el feliç acompliment de la promesa del Senyor. Fins aviat!