Pàgines

dissabte, 27 d’abril del 2013

Del 15 al 28 d'abril

Benvolguts seguidors, us deixava el passat dilluns 15 amb l'anunci de l'anada a Madrid per tal de participar en la CI assemblea plenària de la CEE. Doncs sí, allà m'hi vaig estar fins al divendres 19, que vaig tornar a Tarragona acompanyat per un estimat germà en l'episcopat, Mons. Raül Berzosa, bisbe de Ciudad-Rodrigo, que vaig acollir a casa meva a Tarragona. Al final de la plenària es va fer públic un missatge amb respecte al tema de les beatificacions que podeu llegir aquí.

Al dia següent, dissabte 20, acompanyat pel bisbe Raül, vaig marxar a Tortosa, on va tenir lloc la VII Jornada de professors de Religió de Catalunya i a la qual, Mons. Raül Berzosa va pronunciar una molt interessant conferència. Teniu molt bona informació i fotos en aquest enllaç que us deixo aquí. Tot i així, us penjo una foto:
L'auditori Felip Pedrell de Tortosa ple de participants
Diumenge 21 va ser molt intens: a les 10 del matí vaig celebrar l'eucaristia a Riudecanyes on vaig fer també l'admissió a ordres de l'aspirant al diaconat permanent Bernard Farrell-Roberts. Rodejat de la seva família i dels feligresos als qual serveix, va ser una celebració molt bonica i emotiva. Al final, a la plaça, amb el Sr. Alcalde i el Sr. Vicepresident de la Diputació de Tarragona vam inaugurar la façana, completament rehabilitada, de la rectoria, a la qual s'ha col·locat una imatge de la Sagrada Família, donada per una família amb aquesta finalitat. Després un pica pica per saludar tots els presents. Unes fotos?
La imatge de la Sagrada Família col·locada a la façana
L'alcalde de Riudecanyes, Sr. Tost, durant els parlaments
Imatge del públic aplegat per a l'acte
Foto de família amb tots els principals participants
Des de Riudecanyes, cap a Salou. Allí, a l'IES Jaume I (i en d'altres indrets) tenia lloc la trobada catalana de monitors d'esplai organitzada per la Fundació Pere Tarrés i la Fundació Santa Maria de Siurana: prop d'un miler de joves fent dinàmiques i pregària pels carrers i places de la vila i causant l'admiració de tothom, tot un exemple de civisme i de joventut neta de casa nostra. Al pati de l'IES Jaume I vam celebrar l'eucaristia a l'aire lliure, multitudinària i molt ben preparada. La meva enhorabona a tots els qui ho van fer possible i els qui van participar. Si voleu més informació i fotos no deixeu de fer clic aquí.
 
Després a dinar: al Seminari amb els pelegrins de l'Alt Camp que feien pelegrinatge a Tarragona amb motiu de l'aplec arxiprestal en l'Any de la Fe. Després de dinar, visita i missa a la Catedral. Fotos?


Dilluns 22 nova setmana i nova jornada per al record: la trobada interdiocesana de preveres i diaques a Poblet, presidida per tots els bisbes de les diòcesis catalanes i a la qual va posar l'espurna de la seva humanitat, saviesa i bonhomia l'arquebisbe de Viena, el cardenal Christoph Schönborn, un dels més grans especialistes sobre el Catecisme de l'Església Catòlica. No en va fou el secretari de la comissió que va preparar el Catecisme. Si feu clic aquí, trobareu una bona crònica i fotos.

A la tarda, visita pastoral a parròquia de sant Joan Baptista de Tarragona: trobada amb els pares i els infants de la catequesi, amb els catequistes, amb el grup de Vida Cristiana i amb els participants en el grup de la catequesi d'adults.

Dimecres 24, al Seminari, vaig tenir reunions de les comissions diocesanes per a l'organització de les beatificacions.

Dijous 25, a Loreto, vaig presidir la reunió dels arxiprestos. Després del dinar, endevineu: doncs sí, visita pastoral a sant Joan Baptista de Tarragona. En aquesta ocasió va ser l'escola Pau Delclòs i, en acabar, visita i missa al santuari de Nostra Senyora del Sagrat Cor, que aquí tothom coneix per Jesús i Maria. Unes fotos:
Durant l'eucaristia al santuari
Mn. Jordi Figueras, rector, i Mn. Antoni Martínez, capellà del santuari
Divendres 26, a Barcelona, a l'església de l'Adoració Nocturna i convidat per l'associació Hispània Martyr, vaig celebrar l'eucaristia i vaig pronunciar una conferència sobre les beatificacions. No tinc fotos d'aquest esdeveniment.

Dissabte 27, solemnitat de la Mare de Déu de Montserrat, vaig estar de trobada familiar a la Vall d'Aran, amb motiu del bateig d'una reneboda.

Avui diumenge 28 aniré a confirmar a La Canonja, població de naixença del nostre màrtir Manuel Borràs, bisbe auxiliar. A la tarda tinc a la Catedral la trobada arxiprestal del Baix Penedès. Us ho explicaré tot amb més detalls en la propera entrega d'aquesta nissaga. Us demano a tots que pregueu per les vocacions. Fins aviat!

«Als Quatre Vents». L’ESTIL DEL PAPA FRANCESC

La humilitat de Francesc, seguint l´estil d´aquesta virtut tan visible en els últims papes, l´ha manifestat en diversos detalls. El més divulgat va ser quan el Dijous Sant es va agenollar als peus d´un grup de joves, alguns d´ells musulmans, acollits en un centre penitenciari romà, per rentar-los els peus, com va fer Jesús amb els seus deixebles, i quan va mantenir la històrica entrevista amb Benet XVI i va regalar al seu antecessor una imatge de la «Verge de la Humilitat», dient-li: «Quan la vaig veure vaig pensar en vostè», en agraïment pel testimoni d´humilitat i senzillesa que va donar en els vuit anys de pontificat.



divendres, 19 d’abril del 2013

«Als Quatre Vents». VERITAT I BELLESA DE LA FE

En efecte, la bellesa de certes manifestacions artístiques, com la música gregoriana, les pintures religioses conservades a través dels segles, són testimoni de la veritat d´unes creences i conducte per assolir la fe a través dels sentiments. Però, sobretot, és a través de l´observació de la conducta dels cristians com el món es convencerà en relació amb Crist.

dimarts, 16 d’abril del 2013

Del 6 al 15 d'abril

Benvolguts, us poso al corrent de les meves activitats més recents:

Dissabte 6 al vespre vaig anar a Albinyana per celebrar l'eucaristia i administrar la confirmació a un grup de joves. Aquí us poso la foto:


Els joves confirmats i les escolanes
Aquí tots amb els padrins de confirmació
Diumenge 7 al matí vaig anar a la Catedral per celebrar l'eucaristia en la festa de la Divina Misericòrdia, devoció amb molts seguidors a Tarragona. Després de la missa, cap a la primera hora de la tarda, vaig tornar a baixar a la Catedral per posar-me al confessionari. Després vam fer l'Hora de la Misericòrdia (3 de la tarda) amb el rés de la coroneta i, finalment, vaig donar la benedicció amb el Santíssim, cap a les cinc de la tarda. Us penjo alguna foto:
Durant la celebració
Cua de fidels per venerar la relíquia de santa Faustina Kowalska
Imatge de la Divina Misericòrdia que presidia la celebració
Dilluns 8 vaig presidir la jornada diocesana de formació permanent de preveres i diaques a la Selva del Camp.

Immediatament després, a primera hora de la tarda, vaig continuar amb la visita pastoral a la parròquia de sant Joan Baptista de Tarragona. Aquesta vegada vaig visitar el col·legi El Carme, de les germanes Carmelites Tereses de Sant Josep. Vaig visitar moltes aules i vaig tenir una molt interessant trobada amb els joves de l'ESO i amb els professors. Vull agrair a tots, especialment al Xavier, el director, l'acolliment que m'heu dispensat en aquesta visita, de la qual aquí en teniu algun testimoni:
Acollida al col·legi









Els joves em van rebre amb una cançó molt bonica, gràcies!

Dues imatges de la trobada amb els joves de l'ESO




Reunió amb els professors
A continuació, després d'acomiadar-me dels profes i del Xavier, el director, vaig pujar a la residència de les germanes Carmelites Tereses de Sant Josep: vaig estar una estona xerrant amb elles, vam celebrar l'eucaristia i em van convidar a sopar (boníssim!). Aquí teniu alguna foto:
La comunitat i una trucada de telèfon...

Durant el magnífic sopar amb la comunitat i els mossens
Foto de família per al record
Dimarts a la tarda, un esdeveniment ben especial: vaig anar a Barcelona, al Palau de la Generalitat, on tenia lloc l'acte de lliurament de la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya al Cardenal Arquebisbe de Barcelona, Lluís Martínez Sistach. Si teniu interès per saber alguna cosa més d'aquest emotiu acte i veure alguna foto, feu clic aquí.

Dimecres 10 vaig haver d'anar a Madrid, a una nova reunió de la comissió organitzadora de les beatificacions.

Dijous 11 una excursió: viatge a Roma per assistir a la defensa de la tesi doctoral del nostre Mn. Josep Mateu Guarro. Aquí teniu més informació i alguna foto:
Al dia següent encara m'hi vaig quedar a Roma per tal de fer algunes gestions i encara vaig anar a la basílica de Sant Pere, on vaig pregar per tots vosaltres:
La Pietà...
Vaig pregar a la tomba de Sant Pere
Vista de la plaça de Sant Pere
Quan vaig tornar de Roma vaig anar, quasi directament, al Seminari, per tal d'assistir a la III conferència pasqual organitzada per l'Agrupació d'Associacions de Setmana Santa de Tarragona. No vaig poder arribar a la conferència, però sí al concert del Cor Jove dels Amics de la Catedral i al sopar.

Dissabte 13 vaig tornar a anar a la parròquia de sant Joan de Tarragona per continuar amb al visita pastoral: em vaig reunir amb el Consell d'economia, amb els benefactors de la parròquia i de Càritas; vaig dinar amb els representants de totes les entitats que tenen seu a la parròquia; després de dinar em vaig reunir amb els caps dels escoltes, amb els caus i finalment amb els pares. No tinc gaires fotos, però aquí teniu una mostra:
Amb els caps dels escoltes
Cap al vespre vaig anar a confirmar a Vila-seca. Aquí teniu la foto:
Diumenge va ser molt mogut: visita pastoral a la parròquia de Sant Cosme i Sant Damià, amb missa a cada una de les capçaleres, l'església de Molnars i el santuari de la Mare de Déu de Loreto. Aquí us penjo unes fotos:

Arribada a l'església de Molnars

El P. Mario Buonanno em presenta els escolans
Durant la missa
Salutacions a la porta de l'església
Visita al Casal
Amb el P. Mario, arribada a l'altra capçalera: el santuari de Loreto
Salutació als escolans
Abans de la missa, amb el P. Jacobo i el P. Àlex
Durant la missa al santuari de Loreto



Salutacions al final de la missa

Salutació a les cuineres



Un magnífic dinar i millor companyia (gràcies!!!)
A la tarda vaig anar als Pallaresos, on tenia lloc la trobada de parròquies de l'arxiprestat del Tarragonès Llevant. Vam començar amb una interessant conferència sobre l'arquitecte Jujol, pronunciada pel seu fill, Josep Maria Jujol, una visita als llocs més significatius del poble on l'arquitecte va deixar la seva petja, unes vespres molt solemnes i un magnífic pica-pica. No tinc moltes fotos, però...
A l'inici de l'acte
Vista de l'auditori
Durant la conferència del Sr. Josep Maria Jujol
Dilluns 15, molt de matí vaig agafar l'AVE i cap a Madrid, a l'assemblea plenària de la CEE, on estaré fins divendres 19. Ja us continuaré explicant coses. Fins aviat!